NEM TÁMOGATOTT BÖNGÉSZŐ!

Ön az Internet Explorer olyan verzióját használja, amelyet a medirex.hu nem támogat!
Kérjük használja a Google Chrome, a Mozilla Firefox vagy az Internet Explorer legfrissebb verzióját!
További segítségért hívja ügyfélszolgálatunkat a +36-1-444-44-000 telefonszámon.

Frissítsen egy korszerű böngészőre!

Cégismertető

1991 - három magánszemély közreműködésével megalakult a Medirex Bt. a Marquette Electronics Inc. (USA) és a Toshiba Medical Systems (Japán) cégek magyarországi kereskedelmi és szerviztevékenységeinek ellátására. A termékpaletta rövidesen bővítésre került, üzleti kapcsolat jött létre a Ca.Mi.Na. (Olaszország) és Sensormedics (USA) cégekkel. A Medirex rövidesen megkapta első jelentős megrendelését az Egészségügyi Minisztériumtól.
 
1993 - a Medirex együttműködésbe kezdett a Suntech (USA) és a Corometrics (USA) vállalattal, növelve a termékportfóliót és a piaci jelenlétet, a cégformát pedig Kft-re változtatta.
 
1994 - megnyitásra került az első vidéki képviseleti iroda Szegeden. Mindeközben a Marquette bekebelezte a Corometrics-et, s a magyar piacon kizárólagos forgalmazási engedélyt biztosított a Medirex számára. A cég stabil helyzetének és tervezhető jövőjének köszönhetően a vezetők új központi iroda létrehozása mellett döntöttek Budapesten, továbbá megnyitásra került a második vidéki képviseleti iroda is, Miskolcon.
 
1995 - a Medirex Kft. a kardiológiai diagnosztika és a betegőrző monitorok magyar piacának egyik vezető ellátója lett. Mindeközben a Marquette továbbfolytatta globalizációs tevékenységét, s felvásárolta a Hellige és az E for M cégeket. A képviseleti jog felvásárlást követő megtartásával a Medirex többségi piaci részesedéshez jutott az összes tevékenységi területén. A termékpaletta pedig tovább-bővült az Aloka (Japán) ultrahang készülékeivel.
 
1997 - megnyílt a harmadik és negyedik vidéki iroda, Pécsett és Győrben.
 
1998 – a Medirex kialakított egy decentralizált, egész országra kiterjedő kereskedelmi és szervizhálózatot. Az év végén az erősödő globalizáció jegyében a General Electric (GE) megvásárolta Marquette-Hellige-t.
 
1999 - Az év középpontjában egy nagy projekt állt, melynek keretében a Medirex tíz másik vállalat által forgalmazott terméket és megoldást integrált be egy globális, teljes kórházat átfogó rendszerbe. A Medirex ismét megváltoztatta a cégformáját, immáron Rt-re. Az év végén a GE Marquette-Hellige és a Dräger (Németország) egy globális együttműködési szerződést írt alá előbbi betegőrző monitorainak, míg utóbbi altatógépeinek közös, altató munkaállomásként történő értékesítésére.
 
2000 - elindult a Dräger céggel való együttműködés kialakítása. Az újonnan felvett termékek tovább szélesítették a termékkínálatot és teljes, kórházszintű megoldási lehetőséget adtak a Medirex kezébe.
 
2001 - létrejött a végső megállapodás a Dräger magyarországi leányvállalatával, a Dräger megvásárolta a Medirex teljes készletét, az általa végzett tevékenységet és a teljes személyi állományt, egyben létrehozva a Dräger Medirex Kft-t. Az új cég így teljes egészében a Medirex folytatásának tekinthető, de nem jogutódja, mivel a Medirex Rt. nem szűnt meg, csupán pillanatnyilag üres cégként működött. A Dräger és General Electric közötti a globális együttműködés ugyanakkor nem az elképzeléseknek megfelelően alakult és már félév eltelte után előrevetítette a szakítás lehetőségét.
 
2002 - világossá vált, hogy a Dräger és a GE együttműködése hamarosan véget ér, mivel a Dräger bejelentette a Siemens elektromedikai üzletágával való egyesülését és vegyes-vállalati formában történő továbbvitelét Dräger Medical néven. A GE is elég hamar lépésre szánta el magát és bejelentették az Instrumentarium megvételét. A GE jelezte igényét a Medirex Rt. újraaktiválására, mivel egyértelmű, hogy a világ két legjelentősebb orvosi műszer cége (GE és SIEMENS) egy helyen nem képviselhető.
 
2003 - nem létezett többé Dräger Medirex Kft., azonnal átalakult Dräger Medical Magyarország Kft-vé, amely a Dräger Siemens vegyes-vállalatot képviselte, míg a Medirex Rt. újra visszakapta a GE termékpalettát kiegészülve az újonnan megvásárolt Instrumentarium termékeivel.

2003 - 2018 - Feltöltés alatt!
 

Szakvélemény a MESI ABPI MD készülékről

A Debreceni Egyetem Klinikai Központjának professzora prof. dr. Juhász István véleménye a MESI boka-kar index mérő készülékről.

Boka-kar index (BKI) mérés

​A boka-kar index mérő készülék a perifériás érbetegségek (PAD = Peripheral Arterial Disease) kimutatásának egyik leghatékonyabb eszköze

További hírek

Szervizbejelentés

Ajánlott termékek

Horizon
Ajánlott termék

Horizon

Csontsűrűségmérő
Selenia Dimensions
Ajánlott termék

Selenia Dimensions

Digitális mammográf berendezés
Vivideo
Ajánlott termék

Vivideo

Fül-Orr-Gégészeti video endoszkóp rendszer

Akciós termék

ABPI MD
Akciós termékAjánlott termék

ABPI MD

Boka-Kar Index mérő
Hozzáadás a kosárhoz, kérem várjon
Kosár mentése