NEM TÁMOGATOTT BÖNGÉSZŐ!

Ön az Internet Explorer olyan verzióját használja, amelyet a medirex.hu nem támogat!
Kérjük használja a Google Chrome, a Mozilla Firefox vagy az Internet Explorer legfrissebb verzióját!
További segítségért hívja ügyfélszolgálatunkat a +36-1-444-44-000 telefonszámon.

Frissítsen egy korszerű böngészőre!

Cégismertető

1991 - három magánszemély közreműködésével megalakult a Medirex Bt. a Marquette Electronics Inc. (USA) és a Toshiba Medical Systems (Japán) cégek magyarországi kereskedelmi és szerviztevékenységeinek ellátására. A termékpaletta rövidesen bővítésre került, üzleti kapcsolat jött létre a Ca.Mi.Na. (Olaszország) és Sensormedics (USA) cégekkel. A Medirex rövidesen megkapta első jelentős megrendelését az Egészségügyi Minisztériumtól.
 
1993 - a Medirex együttműködésbe kezdett a Suntech (USA) és a Corometrics (USA) vállalattal, növelve a termékportfóliót és a piaci jelenlétet, a cégformát pedig Kft-re változtatta.
 
1994 - megnyitásra került az első vidéki képviseleti iroda Szegeden. Mindeközben a Marquette bekebelezte a Corometrics-et, s a magyar piacon kizárólagos forgalmazási engedélyt biztosított a Medirex számára. A cég stabil helyzetének és tervezhető jövőjének köszönhetően a vezetők új központi iroda létrehozása mellett döntöttek Budapesten, továbbá megnyitásra került a második vidéki képviseleti iroda is, Miskolcon.
 
1995 - a Medirex Kft. a kardiológiai diagnosztika és a betegőrző monitorok magyar piacának egyik vezető ellátója lett. Mindeközben a Marquette továbbfolytatta globalizációs tevékenységét, s felvásárolta a Hellige és az E for M cégeket. A képviseleti jog felvásárlást követő megtartásával a Medirex többségi piaci részesedéshez jutott az összes tevékenységi területén. A termékpaletta pedig tovább-bővült az Aloka (Japán) ultrahang készülékeivel.
 
1997 - megnyílt a harmadik és negyedik vidéki iroda, Pécsett és Győrben.
 
1998 – a Medirex kialakított egy decentralizált, egész országra kiterjedő kereskedelmi és szervizhálózatot. Az év végén az erősödő globalizáció jegyében a General Electric (GE) megvásárolta Marquette-Hellige-t.
 
1999 - Az év középpontjában egy nagy projekt állt, melynek keretében a Medirex tíz másik vállalat által forgalmazott terméket és megoldást integrált be egy globális, teljes kórházat átfogó rendszerbe. A Medirex ismét megváltoztatta a cégformáját, immáron Rt-re. Az év végén a GE Marquette-Hellige és a Dräger (Németország) egy globális együttműködési szerződést írt alá előbbi betegőrző monitorainak, míg utóbbi altatógépeinek közös, altató munkaállomásként történő értékesítésére.
 
2000 - elindult a Dräger céggel való együttműködés kialakítása. Az újonnan felvett termékek tovább szélesítették a termékkínálatot és teljes, kórházszintű megoldási lehetőséget adtak a Medirex kezébe.
 
2001 - létrejött a végső megállapodás a Dräger magyarországi leányvállalatával, a Dräger megvásárolta a Medirex teljes készletét, az általa végzett tevékenységet és a teljes személyi állományt, egyben létrehozva a Dräger Medirex Kft-t. Az új cég így teljes egészében a Medirex folytatásának tekinthető, de nem jogutódja, mivel a Medirex Rt. nem szűnt meg, csupán pillanatnyilag üres cégként működött. A Dräger és General Electric közötti a globális együttműködés ugyanakkor nem az elképzeléseknek megfelelően alakult és már félév eltelte után előrevetítette a szakítás lehetőségét.
 
2002 - világossá vált, hogy a Dräger és a GE együttműködése hamarosan véget ér, mivel a Dräger bejelentette a Siemens elektromedikai üzletágával való egyesülését és vegyes-vállalati formában történő továbbvitelét Dräger Medical néven. A GE is elég hamar lépésre szánta el magát és bejelentették az Instrumentarium megvételét. A GE jelezte igényét a Medirex Rt. újraaktiválására, mivel egyértelmű, hogy a világ két legjelentősebb orvosi műszer cége (GE és SIEMENS) egy helyen nem képviselhető.
 
2003 - nem létezett többé Dräger Medirex Kft., azonnal átalakult Dräger Medical Magyarország Kft-vé, amely a Dräger Siemens vegyes-vállalatot képviselte, míg a Medirex Rt. újra visszakapta a GE termékpalettát kiegészülve az újonnan megvásárolt Instrumentarium termékeivel.

2003 - 2018 - Feltöltés alatt!
 

Plasma TYPHOON

Endoszkóp szárító és aktív tároló rendszer működése a gyakorlatban

Szakvélemény a MESI ABPI MD készülékről

A Debreceni Egyetem Klinikai Központjának professzora prof. dr. Juhász István véleménye a MESI boka-kar index mérő készülékről.

További hírek

Szervizbejelentés

Ajánlott termékek

Vivideo
Ajánlott termék

Vivideo

Fül-Orr-Gégészeti video endoszkóp rendszer
Selenia Dimensions
Ajánlott termék

Selenia Dimensions

Digitális mammográf berendezés
LifePak 15
Ajánlott termék

LifePak 15

Defibrillátor/Monitor

Akciós termék

iM3
Akciós termék

iM3

Páciens monitor
Hozzáadás a kosárhoz, kérem várjon
Kosár mentése