NEM TÁMOGATOTT BÖNGÉSZŐ!

Ön az Internet Explorer olyan verzióját használja, amelyet a medirex.hu nem támogat!
Kérjük használja a Google Chrome, a Mozilla Firefox vagy az Internet Explorer legfrissebb verzióját!
További segítségért hívja ügyfélszolgálatunkat a +36-1-444-44-000 telefonszámon.

Frissítsen egy korszerű böngészőre!
Szakvélemény a MESI ABPI MD készülékről
2018-05-22
"A gyógyuló vagy éppen gyógyulásában megrekedt seb táplálásáról a terület vérellátásában részt vevő érhálózat gondoskodik. A keringési paraméterek pontos ismerete a prognosztika szempontjából alapvető jelentőségű. Az alsó végtag verőereinek állapotáról ad felvilágosítást az ún. Doppler index mérése, melyet az alsó és felső végtagi vérnyomás értékek összevetésével számíthatunk ki, és amelyet emiatt boka-kar indexnek (ankle-brachial index, ABI, ankle-brachial pressure index, ABPI) is szokás nevezni. A lábszárfekélyek artériás komponensének meghatározásához szükséges érszűkületet jól jelző paraméter így az atherosclerosis diagnosztikában, valamint az ulcus cruris differenciáldiagnosztikában egyaránt nélkülözhetetlen. Az általában Doppler készülékkel végzett hosszadalmas eljárást jelentősen leegyszerűsíti és lerövidíti az oszcillometria elvén alapuló, három vérnyomásmérő mandzsettával egyszerre mérni képes MESI készülék. Az 1 perces beavatkozás során a készülék kijelzi a mért (felkari RR) és a kétoldali számított (jobb és bal ABI) értékeket. Ezeket a mérési adatokat elektronikusan is képes rögzíteni, így a rendelés számítógépes rendszerébe is beilleszthető.

A készüléket egy hónap alatt a betegek ellátásába integrálva volt alkalmunk használni. Az általa elvégzett mérés nagyon egyszerűen megtanulható, és az asszisztens által kivitelezhető. Az ulcus diagnosztika mellett az értágító kezelések eredményességének monitorozására is jól használható.

Véleményem szerint ezt az egyszerű, de alapvető, szűrésre és terápiás monitorozásra egyaránt jól alkalmazható diagnosztikus eszközt egyetlen phlebológiai vagy ulcus ambulancia sem nélkülözheti. Örömömre szolgál, hogy a készülék Magyarországon is beszerezhető és bízom benne, hogy használata mielőbb elterjed az egészségügyi intézmények diabeteses és a phlebológiai betegeket ellátó szakrendelésein."

Mindray All-round Safe Anesthesia Webinárok

Mindray All-round Safe Anesthesia Webinárok

INGYENES on-line lélegeztetési szemináriumok novemberben

Tanulj a szakértőktől: INGYENES on-line lélegeztetési szemináriumok novemberben November 18 – Akut légzéselégtelenség kezelése (korona vírust is ...

További hírek

Szervizbejelentés

Ajánlott termékek

iS3
Ajánlott termék

iS3

Légút menedzsment készlet
EPK-i7010
Ajánlott termék

EPK-i7010

Videoprocesszor
mTablet
Ajánlott termék

mTablet

Vezeték nélküli diagnosztikai készülék

Akciós termék

SE-1201
Akciós termékAjánlott termék

SE-1201

EKG készülék
Hozzáadás a kosárhoz, kérem várjon
Kosár mentése